Frikandellen in Westendorf

Super sneeuw, zon, heel veel pistes, heel mooi hotel, gezellige après-ski en…..frikandellen!! Wij zijn even 3 dagen in Westendorf wezen skiën (/boarden) en veel platter Nederlands dan dit wordt het niet :-).

Dankzij fijne klanten van de shop zijn we in de Windau Lodge beland in Westendorf (ontzettend mooi hotel). We waren nog nooit in dit skigebied geweest en er zijn heerlijk veel pistes te vinden. Geluk met het weer (er zijn net meters sneeuw gevallen) en een heel makkelijk te bereiken gebied. Zonder kids rijden, bleek behoorlijk ontspannen te zijn, nu we niet de heel tijd naar Casper en Emma hoefden te luisteren en we maar één keer hoefden te stoppen onderweg. 7,5/8 uurtjes ben je er!

Eigenlijk bleek Westendorf net een Nederlandse nederzetting te zijn, met een soort van “touch of” Chersonissos en Salou. Niet helemaal ons ding (ik zal eerlijk zijn), maar wel erg geinig voor een keer. In de eerste après-ski tent waar we kwamen, stonden de frikandellen op de bar, klonken onze Nederlandse toppers uit de speaker en verstond niemand Duits van het personeel. Snel naar een tweede tentje, waar we ons kostelijk hebben vermaakt (en waar we gelukkig in het Duits konden bestellen; al is het maar voor het winstersport gevoel). Via het snackwandje midden in het dorp (jaja, er is zelfs een Nederlands snackwandje) naar ons hotel gebanjerd (moet er heel bijzonder uit hebben gezien) en de volgende dag weer tussen de Nederlanders de pistes op.

En, wat hebben we geshined op de pistes. Op de outfitjes en skigear was weer eens niet bezuinigd door Bart (de hele auto lag vol) en als je ons aan zag komen lopen, zou je denken dat wij het skiën en snowboarden hebben uitgevonden. Strakke nieuwe pakjes en unieke ‘mega bijzondere’ ski’s (waarvan ik nog nooit had gehoord), die uitgebreid getest werden door Bart. Op de heenweg nog een ‘ongekend koopje’ opgehaald in Oberhausen, zodat er genoeg te kiezen was. Nu snap ik ook wel dat je met Bart zijn souplesse en techniek wat verschillende ski’tjes bij moet hebben, wil je echt aan je trekken komen ;-).

Er zijn veel pistes en lange pistes, zodat je niet heel veel korte liftjes hoeft te nemen. Wel relatief smalle pistes en paden, wat niet helemaal onze voorkeur heeft. Gebied rondom de Gampenkogel is erg fijn en mooi, heerlijke afdalingen gemaakt! Al met al, top mini trip, genoten met z’n tweeën en weer heel fijn om thuis te komen. Of wij nog ooit onder het genot van Hollandse hits in Westendorf frikandelletjes uit de muur gaan trekken, weet ik niet, maar het gebied is zeker de moeite waard! Het volgende ski-tripje staat op de planning over een paar weken: we houden jullie op de hoogte!!