BOOTFITTING

Tijdens mijn vorige baan ben ik veel in aanraking gekomen met wintersportspeciaalzaken en bootfitters. Wat mij opviel, is dat vaak de term “bootfitting” werd gebruikt, terwijl er enkel een schoen in een oven werd geplaatst. Ik meen dat een bootfitter een schoen volledig moet aanpassen op de voet, zodat optimaal skicomfort kan worden gegeven. Of de voet nu (medische) afwijkingen heeft of niet, het moet voor iedereen mogelijk zijn pijnvrij te skiën.

Inmiddels ontvangen wij ieder jaar veel skiërs, ook via doorverwijzingen door andere shops. Ons protocol is vrij uitgebreid, zoals je onderstaand kunt lezen. Geen één voet is hetzelfde. Met de klant bekijken we of hij/zij de bestaande binnenschoen wenst te laten aanpassen, dan wel een (Kustomaid) foamliner wil laten aanmeten, waarbij ik de binnenschoen vul met foam en deze schoen zich volledig vormt naar je voet. Ook de buitenschoen wordt, waar nodig, ter plekke op de werkplaats aangepast.
Alles voor de ultieme wintersport.

Of klanten nu eigen skischoenen meebrengen (zie de bootfitting tarieven onderstaand), dan wel skischoenen bij ons kopen, we staan voor iedereen klaar. Maak op tijd een afspraak, nu het in de winter wel eens druk kan zijn!

DE PERFECT PASSENDE SKIBOOT

Eerst even een kopje koffie en wat uitleg over de winkel. Vervolgens horen wij graag over je skikwaliteiten, ervaring, wensen en mogelijke klachten, zodat we een duidelijk beeld krijgen over wat voor jou een goede skischoen kan zijn.

Schoenen en sokken uit: tijd voor een voetanalyse. De volledige voet worden opgemeten in meerdere posities. Iedere voet is anders en uniek dus dit vergt wat tijd.

De passessie. Op basis van punt 1 en 2 selecteren wij enkele skischoenen op pasvorm en materiaal. Ook wordt bekeken of er inlegzolen nodig zijn in de schoenen, die wij voor je vormen en maken in de winkel n.a.v. de voetanalyse. In overleg wordt de beste keuze vastgesteld.

Deze skischoen wordt, indien nodig, met de hand bewerkt en volledig aangepast op uw voet, zodat de schoen perfect zit (en blijft zitten tijdens uw skivakantie)!

BOOTFITTING PRIJSLIJST

Inlegzolen

Kustomaid First step vanaf € 59,95 
Kustomaid Black edition € 94,95
Kustomaid Heierling carbon € 94,95

Binnenschoen aanpassen

Vervormen binnenschoenen € 24,95
Padding verwijderen € 9,95
Padding toevoegen € 24,95

Buitenschoen aanpassen

Frezen vanaf €19,95
Uitdrukken va. €19.95
Canting instellen va. €19,95
Heellifter €9,95
Volume reducers € 24,95
Bootboard aanpassen € 14,95
Schnall vervangen “Inclusief schnall” € 24,95
Canting schroef vervangen € 9,95

Foam binnenschoen*

Foamschoenen voor skischoenen € 229,95
Palau binnenschoen vanaf € 109,95
* Bij een binnenschoen is er altijd nog een inlegzool nodig, zie ook bovenaan deze prijslijst.

FAQ

Wat is bootfitting?

Bootfitten houdt in dat skiboots (skischoenen) volledig worden aangepast aan je voet, zodat je skischoenen fijn zitten en blijven aanvoelen.

Moet ik een afspraak maken voor het aanmeten van skischoenen?

Dit hoeft niet, maar voorkomt wel dat je misschien lang moet wachten. Afspraken zijn ook mogelijk buiten openingstijden. Bel of mail gerust.

Verkopen jullie ook overige wintersportartikelen?

We verkopen ook ski’s, stokken, goggles, helmen, sokken, handschoenen, mutsen, truien en winterjassen. Op verzoek kunnen we ook snowboards leveren.

Wat is jullie ruil- en retourbeleid?

Alle gekochte artikelen mogen geruild of geretourneerd worden in de winkel, zo lang ze geen gebruikssporen bevatten. Bij retournering van ongebruikte artikelen krijg je gewoon je geld terug.